سال ۱۳۳۶ بچههای یک مدرسه در مشهد به اردویی دانشآموزی دعوت میشوند و هر کدام از آنها باید ۶ قران میپرداختند. از بین ۳۶ همکلاسی دعوت شده به اردو، فقط ۱۰ نفر توانستند هزینه درخواستی مدرسه را بدهند و برگزاری اردو منتفی شد اما این ماجرا زمینهساز یک اتفاق شد؛ جمعی از همکلاسیهای آن روز راهی حرم مطهر امام رضا(ع) شدند و درخواست کردند اگر روزی روزگاری دستشان به دهانشان رسید و توان مالی کافی داشتند، دور هم جمع شوند و آرزوی بچههای یتیم و بیسرپرست برای آمدن به زیارت امام هشتم(ع) را برآورده کنند.
زندهیاد حاجقاسم عقیلی عیدگاهی یکی از همان دانشآموزان بود که خودش خادم حرم امام(ع) شد و جمعی از همکلاسیهای سابقش را برای انجام قولی که به هم داده بودند دور هم جمع کرد.
آنها در سال ۱۳۵۰ سنگ بنای خیریهای را گذاشتند که تا به امروز یاریدهنده ایتام و تأمینکننده آذوقه، پوشاک و بستههای حمایتی برای خانوادههای بیبضاعت است. علاوه بر این، خیران این خیریه، دانشآموزان را از سراسر کشور، از مرز میرجاوه پاکستان گرفته تا روستاهایی که حتی هیچ غریبهای را به خود ندیدهاند، برای زیارت آقا امام رضا(ع) به حسینیه و آشپزخانه خیریه هیئت دوستان امام جعفر صادق(ع) دعوت میکنند.
به همت خیریه امام جعفر صادق(ع) تاکنون بیش از ۱۰ هزار نفر از دانشآموزان یتیم و نیازمند از سراسر کشور به مشهد دعوت شدهاند. برنامه زیارت هم بر اساس دوری و نزدیکی دانشآموزان به مشهد تعریف میشود؛ مثلاً اگر دانشآموزان از جایی مثل نیشابور به مشهد میآیند برای آنها دو روز اقامت در نظر گرفته میشود و برای دانشآموزانی که از کردستان یا سیستان و بلوچستان میهمان امام رضا(ع) میشوند، چند روز بیشتر.
حاجصادق عقیلی تنها پسر حاجقاسم، حالا پرچم پدر را برافراشته نگاه داشته و راهش را ادامه داده است.
فرزند حاجقاسم درباره ادامه تلاش برای هدف اصلی تأسیس این خیریه میگوید: «همچنان اولویت اصلی ما رسیدگی به دانشآموزان یتیم و دعوت آنها به زیارت است. برای ما هم فرق ندارد که این دانشآموزان عزیز در کجای کشور باشند. این پوشش دادن از مشهد شروع میشود تا دورترین نقاط مرزی ایران».
نظر شما